Тиждень на Харківщині пройде з дощем, мокрим снігом та ожеледдю

11.12.2018 09:00 Суспільство
Фото:pixabay.com Фото:pixabay.com
Цього тижня погода буде вкрай нестабільною, попереджають синоптики.

Український гідрометцентр передає на 11 грудня вночі та вранці у північних та центральних областях туман, видимість 200-500 м; удень у Приазов'ї сильний дощ, на півдні країни пориви вітру 15-20 м/с. 

Ускладнення погодних умов прогнозується і на 12-13 грудня. У середу на півночі та в центрі сильний сніг, налипання мокрого снігу, хуртовини, пориви вітру 15-20 м/с, приріст снігового покриву 12-20 см. Уночі 12 грудня у Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській та Дніпропетровській областях — сильні опади, переважно у вигляді дощу. Такими будуть наслідки циклону південного походження, який увірветься в країну вже сьогодні.

У четвер в Україні, крім східних областей, Прикарпаття та Закарпаття, вночі помірний, удень невеликий сніг. На дорогах країни ожеледиця.

За даними харківських синоптиків, температура повітря по Харкову та області 11 грудня буде вночі на рівні від 2 морозу до 3 тепла, удень від 1 морозу до 4 тепла. На середу, 12 грудня, протягом доби буде 0-5 тепла, дощ і мокрий сніг, уночі місцями сильні. На четвер, 13 грудня – протягом доби від 3 морозу до 2 тепла, місцями налипання мокрого снігу. Закінчиться робочий тиждень у п’ятницю, 14 грудня, 0-5 морозу вночі, удень від 2 морозу до 3 тепла.

На похолодання, яке прийде в Україну і трохи підсушить дороги та повітря, за прогнозом синоптика порталу Opogode Наталки Діденко, слід очікувати орієнтовно з 15 грудня.

Скріншот Укргідрометцентр

Читайте також: Про готовність бомбосховищ на Харківщині розповіли у ХОДА

Автор: Максим Грек