ТОП-5 головних подій в області за тиждень

05.04.2019 16:51 Суспільство
Фото: Depositphotos Фото: Depositphotos
Пропонуємо підбірку головних подій у регіоні від "СК".

Вибори

Однією із головних подій, до якої була прикута увага жителів області, були вибори президента країни, які відбулися 31 березня.

Станом на 12.39 2 квітня в області було опрацьовано 100 % голосів. У президенських виборах на Харківщині взяли участь 1 324 867 жителів Харківщини. А пріоритети виборців розподілилися наступним чином:

Прощання з Червоною

4 квітня біля пам'ятника Тарасу Шевченку в центрі міста відбулася громадянська панахида по загиблій у зоні ООС харків'янці, старшому солдату батальйону "Донбас-Україна" Яні Червоній. Яна Червона була відомим в Харкові волонтером. Вона допомагала батальйону “Айдар”. Пішла на війну в 2016 році. У загиблої залишилися двоє дітей – донька та син 10 й 8 років.

Будівництво сонячної станції

У Харківській області з'явиться ще одна сонячна електростанція. 3 квітня в селі Пимонівка відбулись громадські слухання щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні, де місцеві жителі пролосували "за" будівництво альтерантивної станції. Про це повідомили в Ізюмській РДА. Вона з'явиться на території Левківської сільської ради, до якої у підпорядкування й входить Пимонівка. За словами сільського голови Володимира Ткаченка, це перший подібний об'єкт на території сільради. Сонячна електростанція займатиме 6 гектарів, а її потужність складатиме 1,5 МВт. Будувати СЕС розпочнуть за два місяці. Завершити роботу планують до осені.

Старт посівної

На Харківщині масово стартувала посівна. На сьогодні весняно-польові роботи киплять у всіх районах регіону. Всього цьогоріч на Харківщині планують засіяти 1,8 мільйона гектарів.
– Цього року погодні умови сприяли тому, що посівна в країні розпочалася на місяць раніше, в області – на півмісяця. Для порівняння, у минулому році сіяти господарства області розпочали 10 квітня, – розповів директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Олександр Нездюр.

За інформацією Департаменту АПР, станом на 3 квітня аграрії вже посіяли майже 95 тисяч гектарів ранніх ярих зернових та зернобобових культур (52 % від загальної площі). Серед них вже посіяно 70 тисяч га ярового ячменю (51 % до прогнозу), більше 20 тисяч га гороху (59 % до прогнозу), майже тисячу гектарів вівса (21 % до прогнозу) та 3,7 тисячі га ярої пшениці (53 % до прогнозу).
– Структура посівних площ в області планується на рівні минулого року без суттєвих змін, – додав Олександр Нездюр.

 E-ticket в метро

На даний момент у вестибюлях станцій метро працюють 11 валідаторів E-ticket. Про це повідомили в прес-службі Харківського метрополітену, передає "UA:Харків".

Ситема електронного квитка запрацювала на станціях "Держпром", "Архітектора Бекетова", "Історичний музей", "Проспект Гагаріна", "Олексіївська" та "Перемога".

Тут пасажири можуть користуватися як звичними картками і одноразовими паперовими квитками, так і єдиним проїзним.
Нагадаємо, у 2017 році E-ticket запрацював у трамваях та тролейбусах. У метро єдиний квиток планували ввести з 1 січня 2018 року, проте старт єдиного квитка відтермінували.