Волонтерів Харкова церква нагородила медалями «За жертовність і любов до України»

22.05.2015 11:50 Суспільство
фото http://kharkivoda.gov.ua фото http://kharkivoda.gov.ua
Відзнаки харків'янам вручили керуючий Харківською єпархією УПЦ КП єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан та директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Михайло Черняк.

Нагородження, яке відбулося 21 травня у Храмі святого великомученика і цілителя Пантелеймона, приурочили до православного свята Вознесіння Господнього.
Медалі «За жертовність і любов до України» отримали Євген Гончаренко, Назар Радюк, Юрій Немикін, Максим Зеленський, Михайло Луста, Олег Головко та Ігор Куліш.
- Ця нагорода - тільки знак нашої церкви, головну нагороду ви отримаєте на небесах від Господа нашого Ісуса Христа, - наголосив єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, підкресливши, що церква Київського патріархату не тільки молиться, але й допомагає матеріально тим, хто захищає українську незалежність на Сході.
- Волонтери показують приклад, в тому числі і органам державної влади, - зазначив Михайло Черняк. - Це люди з передовими ідеями, завдяки яким відбуваються зміни в нашому суспільстві.
Самі ж волонтери зізнаються: втомлені і виснажені.
- В Харкові є близько сотні активних волонтерів, які їздять в зону АТО. В кожного з них є люди, які допомагають. Загалом в області близько 10 тисяч людей, які долучаються до допомоги армії. Для такого великого регіону – це дуже мало, - говорить нагороджений Максим Зеленський. - Волонтери виснажені морально. Закінчуються ресурси і в людей, які несли одяг, їжу та інші необхідні речі для бійців.
За словами волонтера, армію в Харкові підтримує переважно малий та середній бізнес, великі бізнесмени залишаються осторонь.

Тетяна Огородня

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта