Ціна на молоко в Україні продовжує зростати

24.10.2016 08:54 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
На тлі експортної активності та зниження виробництва ціни на молокосировину в Україні продовжують бити рекорди.

Швидкий темп зростання ціни вже лякає більшість вітчизняних переробників, адже верхня межа цін на сировину вже досягла 8 гривень, - повідомляє «Інфагро».

Пропозиція молока зменшується, а експорт вигідний, але оператори, які працюють зараз на внутрішній ринок (цільномолочники і сировари), вже виявляються нерентабельними. Не рятує і перегляд відпускних цін — підвищення вартості продукції в жовтні призвело до істотного зниження попиту з боку населення, - повідомляє Аграрне інформаційне агентство.

Черговий спалах африканської чуми свиней виявлено на Харківщині

Діапазон основної маси закупівельних цін на фермерське молоко на початку другої декади жовтня складає 6,80-7,60 грн/кг з ПДВ, окремі великі ферми та холдинги продають сировину і в районі 8,00 грн/кг. Молоко від населення дорожчає (особливо гостра боротьба на заході країни), в середньому по Україні такий товар оцінюється в 3,50-4,10 грн/кг.

Вартість сировини вже знаходиться на межі рентабельності переробки, адже ціни на біржові молочні товари знизилися за останні тижні. Подальші спроби істотного збільшення закупівельних цін можуть привести до відмови від дорогої сировини з подальшим зниженням вартості молока ще до Нового року (такі прецеденти були в країні ще не так давно).

Стабілізація світових цін, що спостерігається в останні тижні, також не сприяє подальшому зростанню молочного ринку України, - передає агентство.

Микола Мельник

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта