Турнір тисячі команд стане міжнародним - Олександр Фельдман

25.09.2015 09:45 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Дитячі змагання з футболу «Турнір тисячі команд» стануть міжнародними.

Про це сьогодні на урочистому відкритті гри в місті Валки заявив засновник турніру, сопрседседатель політичної партії "Наш край", народний депутат України Олександр Фельдман.

«Сьогодні прийшов час відродити Турнір, дати йому друге дихання, - сказав у своїй вступній промові Олександр Фельдман, - Україна знаходиться в дуже скрутному становищі. Прикордонно-прифронтова Харківська область відчуває це особливо. Діти ж найбільш уразливі до всього негативу: вони дивляться новини по телевізору, користуються інтернетом, спілкуються з дорослими, обговорюють теми пов'язані з подіями на Сході країни.

Відчуття постійної тривоги і напруги можуть дуже погано відбитися на їх психічне здоров'я в майбутньому. Треба відволікти їх від цього негативу - подарувати свято спортивних змагань, надати можливість випробувати себе і повірити у свої сили»

Відзначимо, що «Турнір 1000 команд» розпочав свою історію в 2001 році. Це був перший в Україні масштабний проект, спрямований на відродження масового дитячо-юнацького спорту. До того ж змагання переслідували і той важливу мету: відволікти дітей від негативного впливу вулиці і прищепити їм навички ведення здорового способу життя.

За час існування «Турнір тисячі команд» став однією з найбільш впізнаваних візиток Харківщини. Змагання користувалися величезною популярністю: за сім років у них взяли участь понад 1 млн. школярів у віці 10-12 лет.Федерація футболу України внесла Турнір у свій офіційний календар ігор, а UEFA визнав найбільшими дитячими футбольними змаганнями в Європі, надавши Україні п'ятизірковий статус в рамках Хартії масового футболу.

«Футбол - гра, яка вчить працювати і перемагати разом, в команді. Це зараз особливо потрібно підростаючому поколінню. Тому ми прийняли рішення відновити дитячі змагання «Турнір тисячі команд». А ще я дуже вірю в те, що нашу ініціативу підтримають - турнір стане міжнародним», - підсумував народний депутат Олександр Фельдман

Микола Мірошник

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта