У 2020 році на Харківщині ремонтували школи та встановлювали відеоспостереження

04.01.2021 12:38 Суспільство
У рамках конкурсу «Разом в майбутнє» в минулому році було реалізовано 256 проєктів, з них 111 – у сфері освіти Харківської області.

Поставлено фінальну крапку у обласному конкурсі мініпроєктів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє». У 2020 році з 266 проєктів на Харківщині було фактично реалізовано 256 на загальну суму 73,4 мільйона гривень, співфінансування з обласного бюджету склало 33,7 мільйона гривень.

Лідером за кількістю впроваджених ініціатив стала Лозівська громада. 20 її проєктів стали переможцями, і всі вони були реалізовані. На другому місці Красноградський район та Золочівська громада. У кожного з них було по 14 переможних ініціатив. Щоправда, втілити в життя золочівцям удалося лише 13 проєктів, від реалізації одного загальною вартістю близько 408 тисяч гривень громада відмовилася.

У 2020 році найбільше мініпроєктів – 219 – було реалізовано в номінації «Добробут та розвиток громад». На їх втілення було витрачено 62,8 мільйона гривень.
Багато уваги учасники «Разом в майбутнє» також приділяли питанням благоустрою та охорони довкілля. У цій номінації було реалізовано 28 проєктів на загальну суму 8,2 мільйона гривень.

Ще 2,4 мільйона гривень було витрачено на впровадження дев’яти проєктів у номінації «Історико-культурна спадщина та розвиток туризму».

Тож завдяки активній партнерській співпраці органів місцевого самоврядування та громадськості у громадах області було зроблено чимало. Наприклад, були відремонтовані 14 шкіл, дев’ять дитячих садків  та два сільські ФАПи. Окрім цього, для шести амбулаторій було придбано 214 одиниць медичного обладнання.
Також було проведено реконструкцію систем водопостачання в п’яти школах. Відбудовано та облаштовано 63 дитячі ігрові та спортивні майданчики. Збудоване одне футбольне поле, три скейт-майданчики, встановлено один скеледром.

У рамках конкурсу «Разом в майбутнє» в 2020 році були забезпечені обладнанням 15 харчоблоків у навчально-виховних комплексах та три пральні у дошкільних навчальних закладах. Нові меблі та комп’ютерна техніка в минулому році з’явилися в п’яти кабінетах хімії, біології, праці. Окрім цього, в школах Харківщини було облаштовано сім лінгафонних кабінетів та 14 комп'ютерних класів. Також було створено два центри молодіжної активності (ХАБи), відновлено три музичні та спортивні зали, придбано п’ять мобільних сучасних сцен для проведення культурних заходів. А ще було встановлено 92 системи відеоспостереження на закладах освіти та об’єктах соціальної сфери тощо.

Організатори обласного конкурсу зазначають, що найбільше мініпроєктів у 2020 році було впроваджено у сфері освіти Харківщини – 111. На другому місці за популярністю йде благоустрій – 39 мініпроєктів. 37 ініціатив були реалізовані у сфері дозвілля, 27 – у сфері культури. 13 мініпроєктів стосувалися екологічних питань. 14 проєктів були впроваджені стосовно ОСББ, 11 – у сфері охорони здоров’я, чотири – у сфері соціального захисту.

Читайте також: Масштабний кулінарний проєкт стартував на Харківщині