У Балаклійському районі бояться рейдерського захоплення земель

05.11.2015 10:15 Суспільство
Фото: sevastopolnews.info Фото: sevastopolnews.info
Влада Балаклійщини вже почала приймати заходи, щоб запобігти потенціальним рейдерським нападам.

В останні дні жовтня відбулася 57 (позачергова) сесія Балаклійської районної ради, на якій депутати підготували звернення до Харківської обласної державної адміністрації, прокуратури Харківської області та до Головного управління МВС України Харківської області щодо можливого, на їх погляд, рейдерського захоплення земель, які знаходяться в оренді сільськогосподарських підприємств Балаклійського району, з боку одного з лозівських підприємств.

Проблема полягає у тому, що лозівське підприємство пропонує балаклійським пайовикам укласти з ними договори на вигідних умовах, в той час як аналогічні договори вже укладені з місцевими фермерами.

За словами начальника управління агропромислового розвитку Балаклійської райдержадміністрації Олексія Верещаки, з вересня 2015 року в таких селах району, як Гусарівка, Шевелівка, Асіївка, та інших з'явилися оголошення і організовуються зустрічі з орендодавцями сільськогосподарських підприємств району, і представники приїжджого підприємства обіцяють місцевим пайовикам більш привабливі умови співпраці.

Дізнатися позицію керівництва лозівського підприємства, яке депутати Балаклійської районної ради звинувачують у спробі рейдерського захоплення, не вдалося. Робочий телефон або зайнятий, або просто ніхто не відповідає.

До речі, за словами Олексія Верещаки, подібні рейдерські атаки спостерігаються не тільки в Балаклійському районі, а ще й у Кегичівському та Зміївському, в яких жителі теж почали панікувати через подібні дії.

Олександр Гаркавець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта