У Харківській області зростає кількість Пунктів Незламності

01.11.2023 06:43 Суспільство

Станом на 31 жовтня у Харківській області до роботи готові 936 Пунктів Незламності.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на ХОВА.

Протягом останніх двох тижнів в Харківській області кількість Пунктів Незламності збільшилась до 936. Усі вони забезпечені електрогенераторами і засобами автономного опалення для обігріву населення та готові до розгортання у разі тривалої відсутності електроенергії.

Як розповів очільник ХОВА Олен Синєгубов, наразі триває перевірка пунктів та моніторинг їх роботи. Усі Пункти Незламності повинні бути готовими до роботи 24/7 і мати необхідний запас пального.

До 10 з них планують підключити оптоволоконний Інтернет. Після завершення робіт без Інтернету залишаться 54 пункти, де це неможливо зробити у зв’язку з безпековою ситуацією. Стосовно них вирішується питання про забезпечення системами Starlink, повідомив директор Департаменту цивільного захисту ХОВА Іван Сокол.

«З початку функціонування Пунктів Незламності на Харківщині їх відвідало понад 178 тисяч громадян, у тому числі з 1 по 30 жовтня – 3936 осіб. Під час відвідувань громадянам були надані послуги обігріву, зарядки пристроїв, в окремих випадках надана медична допомога», – додав Іван Сокол.

Нагадаємо, у додатку «Дія» з'явилася нова послуга. Тепер у додатку можна знайти місце розташування  Пунктів Незламності по всій Харківській області та прокласти до них маршрут. Аналогічна функція є і у Харкові, де за допомогою чат-бота «Харків – твій дім» містяни також можуть прокласти маршрут до найближчого укриття.

Нагадаємо також, усі Пункти Незламності на Харківщині будуть забезпечені швидкісним інтернет-зв’язком. Особливо це стосується деокупованих територій регіону. 

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.