Нова ОТГ утворилася під Харковом

21.07.2017 05:45 Суспільство
Фото: соціальні мережі Фото: соціальні мережі
У Харківській області продовжуються процес децентраліцізації. Цього разу про об’єднання оголосила Малоданилівська селищна рада з селом Черкаська Лозова.

За перспективним планом утворення територій ОТГ в нашій області, Мала Данилівка та Черкаська Лозова повинні були увійти до Дергачівської  ОТГ. Однак місцеві жителі поспілкувалися і вирішили, що саме їхні дві громади дуже схожі між собою, вони сусіди та мають спільні проблеми.  

- Із Черкаською Лозовою у нас дуже багато спільного, і люди це розуміють, ми близькі до Харкова, більшість наших жителів працюють у місті. У нас однакові інтереси у порівнянні з тими же Дергачами, тому жителі одноголосно підтримали ініціативу об’єднатися. Ми вважаємо, що достатньо самодостатні для того, щоб існувати незалежно, - розповідає бухгалтерка Малоданилівської селищної ради Катерина Булавіна.

Отож-бо від початку цього рішення провели близько десятка громадських  обговорень і на цьому тижні таки дійшли згоди у всьому - будуть об’єднуватися. Власне обговорення не були складними, адже місцеві тісно спілкуються з вже раніше об’єднаними громадами Харківщини, зокрема Мереф’янською. Але свій досвід вони черпають і за межами області, їздили також  до Полтавської та Хмельницької  областей, щоб поспілкуватися з  представниками об’єднаних  громад та дізнатися, які позитивні зрушення відбулися у населених пунктах та на що треба звертати увагу, щоб уникнути помилок.

- Із усіма головами ОТГ ми спілкуємося і для себе зрозуміли, що у даному випадку ми будемо краще жити, якщо об’єднаємося. Ми вирішили піти їхнім шляхом, ризикнути і включитися до реформи децентралізації, - розповідає Катерина Булавіна.

Центром ОТГ відповідно стане селище - Мала Данилівка, однак хто стане керівником ОТГ, ще невідомо, як і невідома ще дата виборів.

Однак першочергові завдання, які громада вирішить найближчим часом, як тільки отримає перші гроші - вже визначені. Свої зусилля вони спрямують на покращення стану місцевих доріг, встановлення світлофорів, озеленення вулиць та покращення екологічного стану населених пунктів. Червоною ниткою у їх діяльності буде проходити забезпечення якісних послуг для місцевих жителів у сфері освіти, соціального захисту, адміністративних послуг тощо.

 

Аліна Курлович

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта