У Харкові може з'явитися музей тоталітаризму

21.09.2015 11:58 Суспільство
Фото: restplace.com.ua Фото: restplace.com.ua
Про це говорили на засіданні робочої групи Харківської облдержадміністрації щодо забезпечення реалізації закону про декомунізацію.

"Зараз йде процес збору даних з районів та міст обласного значення. Фахівці збирають інформацію про населені пункти, скверах, бульварах, вулицях, площах, які повинні бути перейменовані. Також ми вивчаємо інформацію про пам'ятники і пам'ятних знаках. Отримані дані по області будуть узагальнені та надані в Адміністрацію ррезідента», - розповів заступник голови ХОДА Михайло Черняк.

Директор Департаменту культури і туризму облдержадміністрації Олег Яцина розповів, що зараз в Харківській області налічується 193 пам'ятки історії та культури, які потрапляють під дію закону про декомунізацію. З них 30 є пам'ятками мистецтва, захищених законом про охорону культурної спадщини.
«Щоб позбутися таких пам'ятників, необхідно пройти певні процедури, отримати розпорядження міністра культури», - додав Олег Яцина.

Консультативна рада з питань охорони культурної спадщини при Департаменті культури і туризму ХОДА пропонує зібрати ці пам'ятники в музеї тоталітаризму під відкритим небом. Зараз ця пропозиція розглядається - повідомляє сайт ХОДА.

Роман Шупенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта