У Харкові оголосили полювання на тих, хто здає житло в оренду

12.11.2015 13:50 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Фіскальна служба продовжує вживати необхідні заходи щодо громадян і підприємців, які нелегально надають нерухомість в оренду.

Під час перевірки одного з харківських агентств нерухомості співробітники фіскальної служби області виявили адреси більше 40 квартир, які здавалися в наймання, у тому числі через Інтернет.

Податківці встановили, що квартири належали громадянам. Проте ні фірма, ні власники нерухомості не платили до бюджету податок на нерухомість і податок на доходи фізичних осіб.

«З'ясувалося, що підприємці та громадяни повністю ігнорували необхідність сплати податків з їх діяльності та доходів. У зв'язку з чим міська казна не отримала «ні копійки», - повідомив начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб ГУ ГФС в Харківській області Олексій Гавриленко.

Керівник відзначив, що фіскальна служба продовжує вживати всіх необхідних заходів для встановлення таких громадян і підприємців, які нелегально надають нерухомість в оренду, з метою залучення їх до оподаткування.

Повідомляється, що умовні втрати бюджету складають більше 30 тисяч гривень податку на нерухомість і 80 тисяч податку на доходи фізичних осіб.

Довідка:

Пунктом 266,4 ст. 266 Податкового кодексу України для фізичних осіб передбачені пільги зі сплати податку на нерухоме майно, у тому числі для квартири / квартир незалежно від їх кількості - на 60 кв. метрів.

Але пільга з податку на нерухоме майно не застосовується, якщо об'єкти нерухомості використовуються з метою отримання доходів: здаються в оренду, лізинг, позичку, використовуваних у підприємницькій діяльності (абзац четвертий п.п. 266.4.2 п. 266,4 ст. 266 ПКУ) . Тобто, якщо фізичні особи надають квартири в оренду, то вони повинні платити податок на нерухоме майно у повному обсязі.

Роман Шупенко

Автор: Администратор сайта