У Харкові створюють інтерактивну карту укриттів. Городян просять надати інформацію

10.03.2015 11:29 Суспільство
Активісти нанесли на карту все укриття в місті і вказали їх стан згідно з документами.

Більшість укриттів віднесли до числа найпростіших і відзначили, як неготові. Карту планують доповнювати і оновлювати фотографіями.

Карта доступна всім користувачам Інтернету на Google maps.

Інтерактивну карту укриттів Харкова створили активісти «Громадської Самооборони» спільно з Громадським Штабом Оборони Харкова.

Карта ще недосконала, зазначають її розробники. Доповнювати її пропонують харків'янам. Для цього слід перевірити, чи є укриття, яке закріплене за будинком, на карті.

Якщо укриття на карті немає, то допомогти в наповненні карти: подзвонити в службу порятунку за номером 101; дізнатися адресу найближчих до вас укриттів; дізнатися адреси будинків, які прикріплені до даних укриттів; дізнатися прізвище відповідального за стан укриття; проінспектувати стан укриття, визначити місткість; визначити ступінь захисту; визначити готовність укриття до прийому громадян (наявність запасів води і провізії, ковдр, меблів, електрики (генератора і палива до нього), стан вентиляції, наявність туалету, умивальника і т. д.)

Активісти звертаються до харків'ян з проханням скласти фотозвіт з описом, де вказати інформацію, перераховану вище, надіслати фотозвіт з описом на електронну пошту.

Якщо укриття на карті позначено, то перевірити актуальність інформації про укриття; доповнити відсутню інформацію, користуючись алгоритмом, викладеним у попередньому пункті.

Нагадаємо, в Харкові майже 2000 тимчасових укриттів і бомбосховищ. Відповідно до звітів чиновників, захисні споруди в школах та садочках готові по всьому місту. В інших установах - процес затягується. Всі роботи з підготовки укриттів обіцяли завершити до кінця вересня минулого року. Крім того, заявляли про роботу по районах - з фахівцями, які повинні будуть, у разі сигналу «Тривога», допомогти людям евакуюватися.

Крім того, в якості притулку можна використовувати 29 станцій метрополітену - вони можуть вмістити понад 170 тисяч осіб.

Джерело: МГ Об'єктив
Автор: Администратор сайта