У Харкові визначилися зі знесенням пам'ятників

25.08.2015 08:58 Суспільство
Фото: koloro.ua Фото: koloro.ua
Робоча група при Департаменті культури і туризму ХОДА, визначила перелік пам’яток, які обов’язково підлягають демонтажу.

Про це повідомив директор Департаменту культури і туризму ХОДА Олег Яцина.

- Два тижні тому відбулося перше засідання цієї групи. На ньому вона рекомендувала під знесення більшість пам’ятників Леніну, Енгельсу, Крупській в Харківській області. Такий список нараховує близько 60 пам’ятників. Крім цієї кількості 28 пам’ятників вже знесено самовільно, - сказав Олег Яцина.

Разом із тим, Олег Яцина зазначив, що є пам’ятники постатям, які викликають сумніви щодо знесення. Наприклад, постать радянського діяча і голови Харківської облдержадміністрації Олександра Масельського.

- Ця постать підпадає під визначення закону про декомунізацію, але ми знаємо, який великий внесок у розвиток нашого краю зробила ця людина. То ж до цього питання потрібно ставитися дуже обережно. Комуністичну символіку потрібно знімати, однак робити це треба організовано і цивілізовано, - додав директор Департаменту.

Остаточно рішення про знесення комуністичних постаментів буде прийнято на засіданні робочої групи при Харківській облдержадміністрації.

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта