У Харкові змінять вигляд однієї з найстаріших вулиць (ФОТО)

22.07.2015 10:50 Суспільство
Фото: city.kharkov.ua Фото: city.kharkov.ua
Рішенням виконавчого комітету міської ради запланована реконструкція вулиці Чоботарської, загальною протяжністю 2,5 км.

Про це повідомив заступник голови Адміністрації Ленінського району з питань житлово-комунального господарства Сергій Штанько.

За його словами, роботи тут почали виконувати ще минулого року, коли на перетині пров. Піскуновського та вул. Чоботарської замінили водопровід. У цьому ж році на вулиці облаштують нову зливову каналізацію, капітально відремонтують системи водопостачання та водовідведення, після чого вулицю заасфальтують. Всі ці роботи вимагають особливої обережності, оскільки поруч під землею проходить гілка метрополітену.

Також реконструюють і фасади будівель, розташованих на вулиці. Як зазначила директор ремонтно-будівельної фірми - підрядника робіт Любов Прішева, більшість будинків на вул. Чоботарській були побудовані ще в 1917 році. Їх фасади оштукатурять, прошпаклюють і пофарбують, зберігши при цьому стилістику будівель.

«На цій вулиці розташовані дво-, три- і п'ятиповерхові будинки. Робота над одним невеликим за площею будинком може зайняти близько 10 днів. Найскладніший для нас будинок № 45. Він п'ятиповерховий: у ньому складні виступи, балкони, риштування не поставиш, на ньому працюватимуть тільки альпіністи», - зазначила Любов Прішева.

Окрім ремонту дороги і будівель, вздовж вулиці знесуть старі дерева та висадять нові.

Реконструкцію вул. Чоботарської планується завершити до кінця вересня. До ремонту вулиця була неасфальтованою і фактично пішохідною.

Роман Шупенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта