У листопаді подорожчав газ: новий тариф

14.11.2019 09:00 Суспільство
Фото: 24tv.ua Фото: 24tv.ua
Українці платитимуть за блакитне паливо майже на 15 % більше, ніж минулого місяця.

Як повідомила прес-служба компанії, ціна на газ для населення і споживачів, які отримують газ на регульованих умовах, складе 4899 гривень за 1000 кубометрів (без урахування ПДВ, націнки газзбутів і транспортних витрат), що майже на 15 %, а саме на 626,24 гривні, більше, ніж минулого місяця. Це найнижча з 2016 року ціна на газ для населення в листопаді.

У компанії нагадали, що в листопаді регульована ціна газу виявилася вищою, ніж ціна на умовах пропозиції «Газовий запас» від «Нафтогазу» (4874,42 гривні за 1000 кубометрів), тому споживачі, які скористалися цією пропозицією, заощадять свої кошти. Якщо споживач не використає за зимовий сезон весь передплачений об’єм, залишок коштів повернеться на його рахунок у повному обсязі.

Нагадаємо, що ціна газу для населення в Україні зараз визначається за формулою, яка відображає ринкові ціни з двомісячним відставанням. Відповідна постанова Кабміну діє до кінця 2019 року.

Так, для визначення ціни на газ «Нафтогаз» вибирає найнижчий рівень серед чотирьох визначених урядом варіантів – ціни «Нафтогазу» для комерційних споживачів за минулий місяць, дані Мінекономрозвитку щодо середної митної вартості газу за минулий місяць, середньозваженої ціни на Українській енергетичній біржі, та ціни за урядовою постановою № 867 від 19 жовтня 2018 року.

Читайте також: Грип на Харківщині: де найбільше захворілих