У містах і селищах області дезінфікують вулиці, під'їзди та ліфти – ФОТО, ОНОВЛЕНО

09.04.2020 16:16 COVID-19
Фото: zolochivska.gromada.org.ua Фото: zolochivska.gromada.org.ua
На Харківщині почали обробляти місця громадського користування хлоровмісними засобами.

У Дергачах автобусні зупинки обробили ще 26 березня, а 3 квітня хлоровмісним засобом обприскали майданчики перед входом у під’їзди, вхідні двері та ручки, кодові замки, ліфти та кнопки ліфтів, лавки біля входів до під’їздів.

Фото: dergachi-mr.gov.ua

У Новій Водолазі дезінфекцію розпочали з багатоквартирних житлових будинків – тобто тих, де найбільше скупчення людей. До обробки долучились фахівці Навчального центру Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту, які мають спеціальні розчини та необхідні захисні засоби.

Фото: vodolaga.info

Читайте також: У Чугуєві визначились з переліком місць, де заборонено з’являтися без маски 

Із 6 квітня в Лозовій почали обробляти дезінфектантами під’їзди та ліфти житлових будинків. Обробку проводять комунальники з допомогою ручних обприскувачів. Як повідомила Лозівська міська рада, на це з міського бюджету було виділено 400 тисяч гривень.

Фото: lozovarada.gov.ua

У Коломацькій громаді з 6 квітня теж  запроваджена зовнішня профілактична дезінфекція. Для цього селищною радою придбано набір необхідного спецоснащення та захисного спецодягу, закуплено дезінфікувальні засоби.

Фото: сторінка Facebook "Благоустрій без канікул".

У Золочеві 7 квітня на центральних вулицях проводили дезінфекцію: обробляли проїзну частину дороги, тротуари, прилеглі території держустанов та місця масового скупчення людей. Роботи проводили Золочівський підрозділ Державної служби з надзвичайних ситуацій та місцевий підрозділ Головного управління держпродспоживслужби у Харківській області.

Фото: zolochivska-rda.gov.ua

Читайте також: Школярка з Циркунів безкоштовно шиє захисні маски – ФОТО, ВІДЕО

Із 7 квітня до дезінфекції вулиць та автобусних зупинок долучився Ізюм: тут на вулицях працювали співробітники КП «Благоустрій міста Ізюма».

Фото: obrii.com.ua

9 квітня з обробки тротуарів у центрі селища, парку, лавочок почали дезінфекцію і в Боровій. Для цього Борівська селищна рада виділила 40 тисяч гривень. Роботи ведуть працівники КП "Житлово-комунальне господарство".


Фото: borova.gromada.group

Читайте також: COVID-19: нові випадки захворювання зафіксовано на Харківщині 

 

Автор: Інна Можейко