У пам’ять про Геннадія Кернеса планують встановити пам’ятник, назвати вулицю і станцію метро

21.12.2020 14:13 Суспільство
Фото: Українська правда Фото: Українська правда
Про те, як у Харкові планують увіковічнити пам'ять про міського голову Геннадія Кернеса, 23 грудня розповів секретар Харківської міської ради Ігор Терехов.

Виконуючий обов’язки міського голови виступив з ініціативою присвоїти звання почесного громадянина міста Харкова Геннадію Кернесу.

- Близько двох років тому я та багато громадських організацій зверталися до Геннадія Адольфовича, щоб присвоїти йому таке звання. Тоді він мені сказав: «Наступить час, ти мені присвоїш», - пояснив своє рішення Ігор Терехов.

Також він повідомив, що в Харкові має з’явитися й пам’ятник Геннадію Кернесу. Наразі секретар міської ради дав завдання архітекторам, щоб ті підготували кілька локацій, де б можна було встановити пам’ятник. Після цього питання буде винесено на широке обговорення.

- Я вважаю, що всі харків’яни мають прийняти участь в обговоренні того, де потрібно встановити пам’ятник. І друге питання – яким він повинен бути, - зазначив Ігор Терехов.

Окрім цього, за його словами, у Харкові має з’явитися вулиця на честь Геннадія Кернеса. Також секретар міськради виступив з ініціативою, щоб одну зі станцій метро назвали на честь померлого мера.

Читайте також: Ігор Терехов: Будь-хто з харківян зможе попрощатися з Геннадієм Кернесом у порядку живої черги