У «помаранчевій» зоні карантину опинилися три міста та сім районів Харківщини

12.10.2020 13:00 COVID-19
Нових хворих на коронавірус виявили у двадцяти районах області.

Від понеділка 12 жовтня в Україні діє нове епідемічне зонування регіонів. Воно було прийняте у п'ятницю, 9 жовтня, під час позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Відповідно до нового зонування, в «помаранчевій» зоні знаходяться Харків, Люботин та Чугуїв, а також Балаклійський, Близнюківський, Богодухівський, Зміївський, Первомайський, Харківський і Чугуївський райони області.

До «жовтої» зони потрапили міста Ізюм, Куп'янськ, Лозова, а також Барвінківський, Валківський, Великобурлуцький, Вовчанський, Дергачівський, Золочівський, Ізюмський, Кегичівський, Коломацький, Красноградський, Краснокутський, Куп'янський, Лозівський, Нововодолазький, Печенізький і Шевченківський райони області.
До «червоної» зони не потрапив жоден населений пункт Харківщини. Нове епідемічне зонування діятиме два тижні.

Нагадаємо, за останню добу на Харківщині виявили 741 новий випадок COVID-19. 499 з них – жителі Харкова.

Крім того, захворіли 46 осіб у Харківському, 39 – Дергачівському, 31 – Зміївському районах, 23 – у м. Люботині, по 18 осіб – у Богодухівському та Чугуївському, 14 – Близнюківському, 12 – Ізюмському, 8 – Краснокутському, 9 – Балаклійському, по 4 – у Борівському, Валківському, Нововодолазькому, 3 – Барвінківському, по 2 – Дворічанському, Золочівському, Куп’янському, по 1 – у Красноградському, Лозівському, Первомайському районах.

Усього по області зареєстровано 25186 лабораторно підтверджених випадків СOVID-19, з них 5403 хворих одужало, 421 особа померла.

Автор: Тамара Кіч

Теги: