У регіоні зросла потреба в кваліфікованих дорожниках — Юлія Світлична

08.02.2019 10:30 Суспільство
Фото: ХОДА Фото: ХОДА
7 лютого голова ХОДА Юлія Світлична зустрілася з колективом та студентами автомобільно-дорожнього університету.

З керівництвом та викладачами Харківського національного автомобільно-дорожнього університету керівник ХОДА обговорила питання розвитку вишу та взаємодії з науковцями в питаннях розбудови дорожньої інфраструктури. Також студенти й викладачі ХНАДУ мали можливість поставити керівнику області запитання.

— Якщо ти думаєш минулим, ти залишаєшся в минулому. Якщо ти думаєш майбутнім, ти завжди будеш в авангарді. Ваш університет — один з таких. Вам є чим пишатися, та є ким пишатися. Ви складаєте базу та основу розвитку наукової сфери Харківщини. А від того, наскільки потужний науково-професійний потенціал, залежить те, настільки буде потужною наша держава. Адже всі соціально-економічні проблеми вирішуються на підставі наукового підходу, який реалізується в практичну площину та дає користь кожному громадянину, — наголосила Юлія Світлична.

Вона підкреслила, що від якості підготовки кадрів, яку здійснює ХНАДУ, залежить у кінцевому результаті якість дорожніх ремонтів, що проводяться, в тому числі, й на Харківщині. І потреба в кваліфікованих дорожниках у регіоні останнім часом суттєво зросла, адже за останні 3 роки істотно збільшилися обсяги дорожнього будівництва та ремонту.

Під час заходу Юлія Світлична передала державну нагороду першому проректору ХНАДУ Сергію Ходирєву. Йому було надано звання «Заслужений працівник освіти України». Також губернаторка вручила відзнаки ХОДА науково-педагогічним працівникам вишу.

Читайте також: Юлія Світлична повідомила, коли відкриється оновлена філармонія

Ректор ХНАДУ Анатолій Туренко подякував Юлії Світличній за увагу до вишу та до питань дорожнього будівництва та від імені колективу університету повідомив про надання Юлії Світличній звання почесного професора ХНАДУ та вручив їй відповідний нагрудний знак.

Автор: Олександр Ушаков