У центрі Харкова хочуть знести історичну пам'ятку архітектури

10.10.2013 11:35 Суспільство
http://www.city.kharkov.ua/ http://www.city.kharkov.ua/
Аварійну будівлю по вул. Бажанова, 8 можуть знести.

Таку перспективу не виключив заступник директора КП «Жилкомсервіс» Олексій Богач, коментуючи ситуацію, що склалася з цим будинком, - повідомляє Харківська міська рада. Також про можливе знесення під час засідання комісії заявив головний архітектор області Михайло Рабинович. Він зазначив, що це можна буде зробити тільки після низки експертиз, оскільки будівля - пам'ятка архітектури місцевого значення.

Зазначимо, комісія розглянула питання про ситуацію, що склалася внаслідок часткового обвалу цього будинку і вирішила провести його технічне обстеження. Олексій Богач підкреслив, що аварійний стан будинку може привести до руйнування двох сусідніх житлових будинків по вул. Маршала Бажанова: №6, в якому проживають 20 чолоік, та №10, де живуть 45 мешканців.

За словами голови Адміністрації Київського району Неллі Казанжиєвої, балансоутримувачем будинку по вул. Бажанова, 8 є ПАТ «Акціонерний комерційний банк «Київ», який тривалий час не вживав заходів щодо належного утримання будинку, не проводив ремонтно-відновлювальних робіт. Будівля більше 20 років перебуває без консервації. В даний час стан будинку аварійний: у ньому сталося пошкодження і обвалення перекриттів, порушена цілісність будівельних конструкцій. Особливу стурбованість цей будинок викликає ще й тому, що він знаходиться в центрі міста з масовим рухом пішоходів. У 2011 році уламками фасадної стіни були травмовані жінка з неповнолітньою дочкою. За даним фактом прокуратурою Київського району була проведена відповідна перевірка. Крім того, поряд з будівлею розташовані університет міського господарства, психо-неврологічний диспансер, факультет фармацевтичного університету.

За словами Неллі Казанжиєвої, Адміністрація Київського району тричі письмово зверталася до керівництва банку-балансоутримувача про необхідність прийняття термінових заходів. В результаті звернень керівництво банку обмежилося установкою огорожі та навісу, який зараз також перебуває в аварійному стані.

Автор: Администратор сайта