У Харківській області стартувала реєстрація на пробне ЗНО

09.01.2019 14:42 Суспільство
Фото: archive.kolo.poltava.ua Фото: archive.kolo.poltava.ua
Реєстрація триватиме до 31 січня. Вартість кожного тестування на Харківщині складає 132 гривні.

Як повідомили у Міністерстві освіти і науки, зареєструватися на пробне ЗНО можуть всі охочі на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти. Тестування відбудеться 16 та 23 березня.

У Міністерстві нагадали, що участь у пробному ЗНО не є обов'язковою. Його результати не зараховуються як оцінки за державну підсумкову атестацію та не впливають на конкурсний бал під час вступу.

Пробне ЗНО проводиться для того, щоб учасники ознайомилися з процедурою тестування, структурою та змістом тестового зошита, порядком доступу до робочого місця тощо.

Щоб пройти пробне оцінювання, необхідно створити особистий кабінет на сайті відповідного регіонального центру. Після реєстрації учасники отримають квитанції для оплати тесту. Вартість кожного тестування у Харківській області складає 132 гривні.

Читайте також: У яких районах області відкрили спортивні зали, майданчики та басейни

Після оплати учасники отримають електронне запрошення-перепустку. У ньому будуть вказані час і місце проведення оцінювання. 16 березня пробне ЗНО відбудеться з української мови і літератури, 23 березня – з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, англійської, іспанської, німецької, французької мов.
У день проведення пробного тестування кожен зареєстрований учасник може скласти тест з одного навчального предмета. Результати будуть оприлюднені у кабінетах учасників до кінця березня.

Автор: Марічка Зорняська