У харківському Екопарку сталося поповнення

05.05.2020 18:30 Суспільство
фото feldman-ecopark.com фото feldman-ecopark.com
Народилися дикобразики, а ще раніше — ведмежата.

У середині квітня у чубатих дикобразів, які проживають на території Фельдман Екопарку, на світ з'явилися два малюки. Народилися вони з маленькими м'якими голками, які через кілька днів стали твердими і гострими, і вже зараз дикобразики мають вигляд мініатюрних копій дорослих дикобразів. За словами завідуючої сектором «Гризуни і тераріум» Світлани Вишневецької, вони всюди слідують за своєю мамою та активно пізнають навколишній світ. Харчуватися материнським молоком малюки будуть ще пару місяців, але потроху вони починають пробувати і дорослу рослинну їжу.

Меню у дикобразів вегетаріанське. Навесні їм дають моркву, редис, огірки, гарбуз, варену картоплю, листя салату, часник і цибулю. З фруктів їм подобаються яблука і груші, крім того, вони дуже люблять авокадо і виноград, а також сухарики і горіхи. 

Зараз дикобразики живуть разом з мамою, татом та іншими родичами у теплому зимовому вольєрі, але, коли нічна температура стане комфортною для цих південних ссавців, вони переїдуть у просторі літні апартаменти.

Чубаті дикобрази найвідоміші представники сімейства, вони другі за розміром гризуни після бобрів. У Фельдман Екопарку живе десяток чубатих дикобразів та пара чіпкохвостих (деревних).

Читайте також Верблюжий бебі-бум: у Харківському зоопарку поповнення - ФОТО, ВІДЕО

Крім дикобразів, сталося поповнення і у ведмежому сімействі. Ще взимку у бурих ведмедів уперше народилися малюки, але вивели їх на публіку тільки днями, користуючись відсутністю відвідувачів через карантин. Це дві дівчинки-непосиди, за якими потрібен практично цілодобовий нагляд.

Завідуючий сектором «Хижаки» Роман Суровцев розказав, що відразу після народження сестричок годувала мати-ведмедиця, проте незабаром їх довелося перевести на штучне вигодовування. Ведмежата ростуть швидко та їдять з апетитом. Їх годують молоком, сиром, дають потроху рибу, фрукти та ягоди. 

Для малюків уже підготували окремий вольєр, щоб привчати до дорослого самостійного життя.