У харківському екопарку випустять в природу 1000 фазанів

Promo
13.04.2018 13:45 Суспільство
Фото: Pinterest Фото: Pinterest
Урочистий випуск фазанів пройде в Фельдман Екопарк в неділю, 15 квітня, близько 12.00.

Близько тисячі великих лісостепових птахів, які стали важливою частиною екосистеми України, випустять у лісову зону екопарку, де їх не будуть турбувати люди і звідки вони не зможуть поширитися по різних районах Харківської області. Захід пройде в рамках програми Центр порятунку диких, екзотичних і домашніх тварин «Добрий дім».

«Звичайний фазан — птах родом з Азії, але вони давно інтродуковані і добре прижилися в Україні. Фазан — добре поширений птах і під загрозою вимирання не знаходиться, однак внаслідок браконьєрського полювання їх чисельність скорочується, — розповіла заступник директора Фельдман Екопарк із зооветеринарних питань Валерія Іващенко. — Зараз найбільш вдалий час для випуску фазанів — незабаром вони створять пари і почнуть виводити пташенят».

Фазани, яких випускатимуть, потрапили до екопарку різними шляхами — деякі з травмами, отриманими в результаті нападу хижаків, або ранами, нанесеними мисливцями. Птахи були врятовані небайдужими людьми і доставлені до Фельдман Екопарку на реабілітацію.

За словами працівників, це вже другий випуск фазанів в Фельдман Екопарку — перший відбувся в минулому році. Цьогоріч птахів випускатимуть недалеко від Кінного комплексу. Орієнтовний час початку заходу — 12:00.


Нагадаємо

Ті, хто бажає спостерігати за випуском кажанів, працівники Фельдман Екопарку запрошують до Соціально-гуманітарного комплексу днем раніше — в суботу, о 19.00. Минулої неділі, 8 квітня, там же пройшов традиційний весняний випуск птахів — у природу випустили рекордну кількість врятованих від браконьєрів пернатих — понад 1200 чижів, чечіток, лісових кенарів та інших представників пташиного світу.

Автор: Микола Мельник