У харківському зоопарку нарешті прокинулися ведмеді - ФОТО, ВІДЕО

11.04.2020 16:01 Суспільство
фото zoo.kharkov.ua фото zoo.kharkov.ua
Після зимової сплячки у харківському зоопарку прокинулися шість бурих і три гімалайські ведмеді.

Сплюхи пізно заснули та пізно прокинулись — аж у квітні. Загалом клишоногі споглядали солодкі сни цілих три місяці. Таке пізнє пробудження можна пояснити пізнім заляганням у барліг і коливаннями температури, повідомив прес-центр зоопарку.


Фото zoo.kharkov.ua

Головний соня у цій веселій компанії — бурий ведмідь Матвій, зазвичай він спить міцніше всіх, але прокинувся цього разу найперший. А ось бурий ведмідь Вася кожного року підтверджує свою славу «ведмедя-шатуна»: він кілька разів прокидався то водички попити, то прогулятися.


Фото zoo.kharkov.ua

Зараз ведмеді більшу частину часу проводять на свіжому повітрі, приймаючи сонячні ванни, та повертаються на ночівлю до теплих барлогів, кажуть у зоопарку. Активність їх доволі низка, але тому є певні причини — це температурні показники і фізіологічні процеси, якими супроводжується пробудження від зимового сну.


Фото zoo.kharkov.ua

Після пробудження ведмедям не рекомендована важка їжа, адже у природі у цей час вони довго постяться. Тому ведмежий раціон зараз складається з легких кормів: пророщений овес, морква, буряк, яблука, каші. Рибу і м'ясо вводитимуть поступово, аби не навантажувати одразу травну систему клишоногих.

 
Відео zoo.kharkov.ua

Читайте також Харківські медики протестували технологію, що допоможе в лікуванні COVID-19 - ВІДЕО

Автор: Олеся Скачко