У Харківському зоопарку рятують тварин від спеки. ФОТО

02.07.2019 18:00 Суспільство
Фото: zoo.kharkov.ua Фото: zoo.kharkov.ua
Плавання, пісочні ванни і незвичне морозиво – у Харківському зоопарку показали, як тварини проводять літо.

Як розповіли у зоопарку, «в особливо «гарячі» години леви і тигри рятуються від сонця в тіні дерев. При цьому кішки не забувають про зовнішній вигляд і старанно вмиваються. Верблюди і алігатор насолоджуються палючим сонцем. Ці тварини із задоволенням приймають сонячні ванни, незважаючи на високі температури».

 



А ось бегемотиха Степанида віддає перевагу водним процедурам, годинами не покидаючи басейну.  Шанувальниками води є і слони, які приймають освіжаючий душ по кілька разів на день. Після купання слони обсипаються піском. Як пояснюють фахівці зоопарку, скоринка, яка утворюється на шкірі після піщаної ванни, береже шкіру від сонячних опіків і укусів комах, як своєрідний захисний крем.

Ведмеді рятуються від спеки запливами в басейні. У зоопарку вирішили посилити освіжаючий ефект і підготували ведмедям невеликий бонус у вигляді оригінального морозива:

 – Заморозили рибу, м'ясо, овочі та запропонували такий десерт тваринам. Бурий ведмідь Матвій отримав морозиво у вигляді відерця на ланцюжку, а гімалайські ведмеді – Бай і Буба – брикет морозива. Ласощі припали до душі: один за одним ведмедики діставали то шматочок риби, то м'яса, то помідор, то морквину, то огірок.

Читайте також: Де на Харківщині відгуляти свято Івана Купала