У Харкові метро зможе відкритися через годину після прийняття відповідного рішення — Кернес

19.05.2020 11:14 Суспільство
З 22 травня Україна буде переходити до адаптивного карантину, який передбачає поетапне пом'якшення карантинних обмежень.

Відповідно до планів Уряду, з 22 травня має запрацювати міський та приміський наземний транспорт, а також дозволять проведення спортивних змагань без глядачів, роботу готелів, окрім хостелів, але не роботу ресторанів і басейнів у готелях. Про це Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів в ефірі програми "Свобода слова" на каналі ICTV.

— Також буде надана можливість проведення служб у храмах з розрахунку одна людина на 10 кв. м, —  зазначив Прем'єр-міністр.

За його словами, що з 25 травня Уряд планує дозволити роботу дитячих садків, а також роботу метрополітену в тих містах, де буде дозволяти епідеміологічна ситуація.

—  Ми обрали три критерії: заповненість ліжкомісць, кількість зроблених тестів та кількість захворілих на 100 тис. населення. Якщо ці три параметри відповідають встановленим МОЗ, можемо рухатись від етапу до етапу. У міру виконання цих трьох параметрів буде можливість робити заходи м'якшими або, навпаки, їх посилювати в тому або іншому регіоні, —  пояснив Прем'єр-міністр.

Читайте також: У жителів чотирьох районів Харківської області підтвердили СOVID-19

За словами міського голови Геннадія Кернеса, метро в Харкові зможе відкритися для пасажирів через годину після прийняття відповідного рішення. Під  час карантину утримання підприємства не припинялося, підземний транспорт регулярно обкатували.

Про це він заявив 19 травня в ефірі «Громадського радіо». За його словами, в міськраді готові грамотно організувати перевезення пасажирів у метрополітені і зобов'яжуть перевізників дотримуватися санітарних норм.

Рішення про початок другого етапу пом'якшення карантинних заходів Кабмін має прийняти у середу, 20 травня.

Третій етап, якщо дозволятиме епідеміологічна ситуація, може відбутися вже з 1 червня. Він передбачає початок навчальних заходів, відкриття спортзалів і фітнес-центрів (без басейнів) та відновлення міжобласних перевезень. Тоді ж можуть розглянути питання відновлення авіасполучень.