У Харкові «на гарячому» затримали псевдомінера

01.03.2021 15:36 Суспільство
фото khar.gp.gov.ua фото khar.gp.gov.ua
43-річний харків’янин 16 разів «мінував» суди та інші держустанови у Харкові, 1 березня його затримали правоохоронці.

За словами керівника місцевої прокуратури Едуарда Новікова, досудовим розслідуванням установили, що 1 березня цього року надійшло повідомлення про замінування Господарського суду та будівлі Апеляційного суду в Харкові. Правоохоронці провели розшукові заходи та встановили особу чоловіка, який це зробив. «Мінера» затримали в порядку статті 208 КПК України, а також провели за місцем його мешкання обшуки, під час яких вилучили засоби, за допомогою яких чоловік вчинив правопорушення.

Як повідомили у пресслужбі поліції, 43-річний мешканець Харкова неодноразово телефонував з інформацією про вибухівки, які закладені в будівлях суду, Управління патрульної поліції та сервісних центрів МВС України. Слідчі встановили його причетність до 16 фейкових мінувань держустанов.

Читайте також Вдома у мешканця Балаклії «накрили» цех, де підробляли алкоголь – ФОТО

Нарази вирішується питання щодо повідомлення чоловіку про підозру та обрання запобіжного заходу.

Поліцейські проводять досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 1, ч. 2 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 4 до 8 років тюремного ув’язнення.