У Харкові підприємець вкрав тепло на понад 100 тисяч гривень

07.02.2020 14:46 Суспільство
Фото: poltava.to Фото: poltava.to
Чоловік незаконно приєднався до тепломережі, при цьому орендарю постійно виставляв рахунок за тепло.

Харківська місцева прокуратура № 5 направила до суду обвинувальний акт стосовно підприємця, який впродовж півтора року викрадав теплову енергію. За інформацією правоохоронців, приватний підприємець з жовтня 2016 року до квітня 2018 року використовував обладнаний у підвалі трубопровід, який дозволяє споживати теплову енергію поза приладами обліку, для опалення нежитлової будівлі. При цьому він не подавав заявку на підключення його до системи опалення КП «Харківські теплові мережі» в опалювальні сезони 2016-2017, 2017-2018 років. Тож вважався абонентом, який не отримує теплопостачання.

В той же час підприємець здавав в оренду вказану одноповерхову нежитлову будівлю і надавав орендареві-банку документи для оплати комунальних послуг, зокрема послуг теплопостачання. Орендар, не знаючи нічого про хитрість орендодавця, сумлінно перерахував йому кошти — майже 110 тисяч гривень. Підприємець мав би їх сплатити постачальнику — КП «Харківські теплові мережі», однак все залишав у себе.
До Червонозаводського районного суду направлено обвинувальний акт стосовно вказаного підприємця за ч. 1 ст. 188-1 КК України (викрадення теплової енергії шляхом її самовільного використання). Юридичну особу КП «Харківські теплові мережі» визнано потерпілою у даному кримінальному провадженні, вирішується питання щодо цивільного позову для відшкодування завданих збитків.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.

Читайте також: Харківський поліцейський за геройський вчинок отримав квартиру