У Харкові стартує Марафон документального кіно про права людини

09.12.2019 13:40 Суспільство
Фото: radiosvoboda.org Фото: radiosvoboda.org
Усі охочі можуть подивитися фільми абсолютно безкоштовно.

Протягом Всеукраїнського тижня права, з 9 по 13 грудня, відбудеться Марафон документального кіно про права людини. Заходи проводитимуться в рамках XVІ Міжнародного мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, за підтримки регіонального представництва Уповноваженого Верховної Ради України в Харківській області.

Провідна тема цьогорічного Фестивалю сформульована через питання: «Дозволити програмі змінити вашу свідомість?» Docudays UA пропонує поміркувати над тим, як змінюється наше повсякдення, звички та способи комунікації з появою цифрових технологій, які нові можливості вони відкривають для дослідження реальності та які загрози, пов’язані з контролем та інформаційною безпекою, криються в цифровій мережі.

Фестиваль пропонує відвідувачам подивитись на питання прав людини з різних позицій – і не лише через кіно, а й через правопросвітницькі та правозахисні заходи та дискусії.

Програма Марафону документального кіно про права людини:

9 грудня, 18.00: Фільм «Bellingcat: Правда в світі постправди» (Нідерланди, режисер Ганс Пул). Презентація віртуального правового міста «Правопіль» (Асоціація УМДПЛ).

10 грудня, 18.00: Фільм «Ти, б***, рота закрий!» (Україна, режисерка Таїсія Кутузова). Дискусія «Беззахисні правозахисники» (WikiInvestigation-Харків, Харківський антикорупційний центр).

11 грудня, 18.00: Фільм «Коли ягнята стають левами» (США, режисер Джон Касбе). Представлення проекту «Шерифи для нових громад» (ІРЦ «Правовий простір»).

12 грудня, 18.00: Фільм «Чистильники» (Німеччина, Бразилія, режисери Ганс Блок та Моріц Різевік). Дискусія «Де робиться вибір: на дільниці чи в соцмережах?» (Громадянська мережа ОПОРА, ГО «СМАРТ МЕДІА»).

13 грудня, 18.00: Фільм «Навмисна смерть» (США, режисерка Сью Вільямс). Перед фільмом – «Жива бібліотека» (БФ «Карітас Харків»).

Всі заходи відбудуться у DZHERELO HUB (Харків, вулиця Сумська, 1, 3-й поверх), вхід – вільний!

Довідково. Docudays UA – єдиний в Україні міжнародний фестиваль документального кіно про права людини. Входить до Міжнародної мережі правозахисних кінофестивалів Human Rights Film Network. Відбувається щороку в Києві впродовж останнього тижня березня. Після завершення Docudays UA традиційно презентує найкращі фільми в регіонах України під час Мандрівного фестивалю. Фестиваль – неполітичний і некомерційний. Мета Мандрівного фестивалю – сприяти популяризації й розвитку документального кіно та підвищенню рівня дотримання прав людини в Україні.

Більш детально про події Мандрівного Docudays UA на Харківщині читайте ТУТ.