У Зміївському районі на гарячому затримали чорних лісорубів - ФОТО

08.11.2019 09:14 Суспільство
Окрім професійного обладнання, у зловмисників правоохоронці виявили й зброю.

6 листопада правоохоронці затримали на гарячому під час чергової масштабної вирубки лісу організовану злочинну групу.

Як повідомляє прес-служба СБУ, організоване угруповання, до складу якого входило п’ятеро мешканців регіону, займалося незаконною вирубкою дерев для продажу. Лісові насадження, які цікавили зловмисників, росли вздовж магістральних колій і захищали транспортні комунікації від ерозії залізничних насипів. Знищення дерев протягом десяти місяців завдало збитків державі на майже 5 мільйонів гривень.

Правоохоронці затримали всіх учасників угруповання згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час чергової незаконної вирубки дерев біля залізничної колії з інтенсивним рухом потягів на території Зміївського району області.

На місці правопорушення було виявлено чимало зрубаної деревини та чотири великовантажні автомобілі. Також у помешканнях фігурантів справи вилучено два пістолети, револьвер та бойову гранату РГД-5.
За інформацією обласної прокуратури, злочинці здійснювали порубку лише цінних порід дерев дубів та ясенів. У подальшому незаконно вирублений ліс зберігався та реалізовувався на території Харкова.

Наразі затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 246 та ст. 263 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 5 до 7 років позбавлення волі. Вирішується питання щодо обрання їм міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності інших осіб, імовірно причетних до протиправної діяльності.

Читайте також: Уряд планує скоротити третину чиновників на Харківщині

Андрій Соха