У кінці тижня на Харківщині потеплішає

09.12.2020 17:34 Суспільство
Завтра, 10 грудня, на території Харківської області зберігатиметься сонячна морозна погода. А вже у п'ятницю температура повітря трохи підніметься.

За інформацією Харківського регіонального центру з гідрометеорології, 10 грудня, у четвер, на Харківщині зберігатиметься сонячна та морозна погода. Мінлива хмарність, без опадів, на дорогах місцями ожеледиця, вітер східний, 7—12 м/с. Температура повітря по області: вночі 5—10°С морозу, вдень від 4°С морозу до 1°С тепла. По Харкову: вночі 7—9°С морозу, вдень 1—3°С  морозу.

У п'ятницю так само мінлива хмарність, без опадів, на дорогах ожеледиця. Вітер південно-східний, 7— 2 м/с. А от температура повітря вже буде трохи вищою: вночі 5—10°С морозу, вдень від 4°С морозу до 1°С тепла.

Читайте такожПогода 9 грудня на Харківщині. Прикмети і свята цього дня

У суботу, 12 грудня, і неділю, 13 грудня, очікуються невеликий мокрий сніг та дощ, місцями ожеледь. На дорогах місцями ожеледиця.

Цього тижня погоду на Харківщині визначає Сибірський антициклон. Тому температурний фон нижче норми на 2–3 °С, а приземний тиск на 12–14 гПа вище за кліматичну норму. Дискомфорту додавав ще й стійкий поривчастий вітер, швидкість якого в окремі дні сягала 15–16 м/с. Водночас суттєвих опадів метеорологи поки не очікують, принаймні до середини грудня. Станом на сьогодні, невеликий сніг очікується 13–14 грудня.

Автор: Тамара Кіч