Українські педагоги встановили рекорд у Харкові

08.07.2019 12:29 Суспільство
Фото: kharkivoda.gov.ua Фото: kharkivoda.gov.ua
У масштабному флешмобі взяла участь й очільниця Міністерства освіти та науки України.

Масштабний педагогічний флешмоб «#Вчителюй заради хороших людей» відбувся в Харкові. Освітянську акцію підтримала й очільниця Міністерства освіти та науки Лілія Гриневич. Після завершення першого дня П’ятої національної освітянської (не)конференції EdCamp Ukraine 2019 вона разом з іншими педагогами прийшла на площу Конституції, де і відбувся флешмоб. До акції в режимі онлайн приєдналися вчителі та вчительки з 25 регіонів України — близько 650 освітян. Повідомляє прес-служба ХОДА.

У Книзі рекордів України подія записана як «Найбільша кількість населених пунктів, які долучилися до флешмобу педагогів під час прямого включення». Колег, які зібралися в Харкові, підтримали освітяни 58 населених пунктів. Учасниками акції стали й педагоги з тимчасово окупованих територій Криму, Донецької та Луганської областей, які зараз мешкають у підконтрольних Україні містах і селах.
Учасники акції згрупувалися у 43-метровий надпис-хештег #ВЧИТЕЛЮЙ.

Також педагоги тримали в руках таблички, на котрих кожен і кожна написали, чому залишаються працювати в освіті. На встановленому на площі екрані виводилися зображення освітян з такими ж табличками з усіх куточків України.

П’ятий EdCamp Ukraine у Харкові стартував 7 липня і триватиме три дні.

Читайте також: Яку таємницю міжнародного значення зберігали харків`яни 50 років тому

Андрій Соха