Українців не пустять до Європи без відбитків пальців

20.05.2015 13:58 Суспільство
Фото: http://112.ua/ Фото: http://112.ua/
До нових правил отримання шенгену залишилося трохи більше місяця. З 23 червня в країнах Східного партнерства почне діяти візова інформаційна система (ВІС).

З країн Східного партнерства тільки Молдова має безвізовий режим з ЄС, а ось громадянам України, Азербайджану, Вірменії, Білорусі та Грузії для отримання візи доведеться здавати відбитки пальців. Причому, дану процедуру повинні будуть пройти і власники біометричних закордонних паспортів.
- ВІС країни Шенгенської договору вводять зонально протягом останніх кількох років. 23 червня настане черга країн Східного партнерства, серед яких і Україна. До кінця літа таку систему планують ввести і в Росії, а в грудні - в Китаї. Таким чином, до кінця 2015 року візова біометрія буде діяти у всіх країнах, - пояснив «СК» Генеральний консул Польщі в Харкові Станіслав Лукасик.
Він зазначив, що при подачі візової анкети всі громадяни обов’язково здаватимуть відбитки пальців у консульстві чи у візовому центрі. Виняток становлять діти молодше 12 років, особи, у яких фізично неможливо взяти відбитки пальців, глави держав, члени національних урядів та їх сім'ї. Біометричні дані заявників будуть дійсні протягом 59 місяців.
При цьому вартість шенгенських віз не збільшиться. Також пан Лукасик акцентував увагу на тому, що візи, видані до 23 червня, залишаться дійсними до кінця терміну дії.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта