Унікальний сміттєпереробний комплекс побудують на Харківщині

08.10.2015 13:48 Суспільство
Фото: workout.com Фото: workout.com
Передбачено кілька етапів пускових черг з поступовим освоєнням коштів і технологій поводження з відходами.

У Богодухові побудують комплекс з переробки сміття. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євгеній Шахненко. За його інформацією, кошторис проекту - 80,95 млн гривень. Будівництво комплексу ведеться на 5,5 га старого полігона ТПВ КП «Богодуховжилье» із застосуванням кращих доступних технологій.

Передбачено кілька етапів пускових черг з поступовим освоєнням коштів і технологій поводження з відходами. На 1 вересня 2015 року виконано роботи на 24,02 млн гривень (29,7 %). Роботи з будівництва першої пускової черги планується завершити в кінці року.

«У процесі будівництва комплексу впроваджуються передові будівельні технології, що забезпечують екологічну безпеку об'єкта. Однією з особливостей проекту є застосування технології біоремедіації органічної частини ТПВ та технології польового компостування. Цей підхід до організації переробки відходів, застосування складних інтегрованих систем управління твердими побутовими відходами та самого будівництва комплексу запроваджений в Україні вперше», - зазначив Євгеній Шахненко.

Роман Шупенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта