Унікальну харківську розробку випробували у воді (ФОТО, ВІДЕО)

01.06.2016 13:39 Суспільство
Фото:nangu.edu.ua Фото:nangu.edu.ua
На Салтівському водосховищі 1 червня перевірили на міць новітній бронетранспортер БТР-4.

Як повідомляють у прес-службі Національної академії Національної гвардії України, бронетранспортер має декілька модифікацій із різними силовими установками та додатковим обладнанням, залежно від завдань, які він виконуватиме. БТР-4 – розробка харківського конструкторського бюро ім. Морозова.

Представники бюро експериментують, встановлюючи нові силові установки, додаткове обладнання, різні типи озброєння. На базі транспортера створюють і спеціальні модифікації для виконання не бойових завдань – Національній гвардії були поставлені БТР-4 для евакуації поранених та доставки до місць лікування, вони не мають озброєння, проте мають збільшені розміри для розміщення медичного обладнання. Також поставлялися БРЕМ – ремонтний бронетранспортер, призначений для ремонту та евакуації підбитої або поламаної техніки.
- За результатами випробувань можу сказати, що бронетранспортер впорався з ними на відмінно. Особливість цього БТРа – він дуже легко готується до сплавляння на воді, досить швидкісний та маневренний під час пересування у воді. Ми спробували заїхати у воду під кутом 25 градусів, і він з легкістю впорався з цим завданням. Це дуже потужний бронетранспортер і, що найприємніше, українського виробництва!, - зазначив cтарший викладач кафедри експлуатації та ремонту автомобілів і бойових машин підполковник Віктор Кашпур, який взяв участь у випробуваннях  БТР-4.

Автор: Менеджер сайта