Уряд збільшив фінансову підтримку для українців, які опалюють житло дровами та вугіллям

17.11.2023 17:52 Суспільство
Фото: Слобідський край Фото: Слобідський край

Уряд збільшив обсяг фінансової підтримки домогосподарствам, що опалюють своє житло дровами та вугіллям.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на інформацію Пенсійного фонду України.

Так набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 07.11.2023 № 1173 «Про реалізацію протягом опалювального сезону 2023-2024 років експериментального проєкту щодо надання додаткової підтримки населенню на придбання твердого пічного побутового палива».

Таким чином суттєво збільшено обсяг фінансової підтримки домогосподарств, які опалюють своє житло дровами та вугіллям.

Читайте також: Надання додаткової підтримки населенню на придбання твердого пічного побутового палива

«Розмір додаткової підтримки на придбання твердого пічного побутового палива буде розраховано індивідуально для кожного домогосподарства як різницю між розміром, визначеним згідно з цією постановою, та розміром виплати до запровадження експериментального проєкту. Тим, кому в 2023 році вже призначено пільгу або житлову субсидію на придбання твердого пічного побутового палива, додатково подавати заяву не потрібно – розмір доплати перерахують за наявною інформацією», – зазначили у Пенсійному фонді. 

Для встановлення доплати одержувачі пільг та житлових субсидій до 20 листопада отримають від Пенсійного фонду України смс-повідомлення про необхідність надати від свого імені та членів домогосподарства згоду на збір, передачу та обробку персональних даних. 

Згода має бути надана до 1 грудня 2023 року як відповідь на смс-повідомлення  або шляхом  звернення до органу Пенсійного фонду.

Нагадаємо, мешканців трьох населених пунктів Красноградського району Харківської області просять звернутися до Піщанського старостату, щоб стати в чергу на отримання дров. 

Більше новин Харківська область на нашому сайті.

Автор: Ксенія Карпенко