Головреда районної газети зі скандалом звільнили на Харківщині. Подробиці

24.03.2016 14:53 Суспільство
Фото: oren.ru Фото: oren.ru
Про звільнення головного редактора кегичівської районної газети "Наш край" Ірини Литвиненко було оголошено на черговій сесії Кегичівської районної ради.

За словами екс-головного редактора Кегичівської районної газети "Наш край" Ірини Литвиненко, її звільнили в перший день відпустки, і вона знає, чому районна влада пішла на такий крок.

– 22 березня я як раз пішла у відпустку, яка була запланована ще до Нового року. Мене навіть не запросили на сесію, на якій вирішувалося питання про моє майбутнє в газеті, – розповідає Ірина Литвиненко. - За моїм судженням, мене звільнили через те, що ми з Нового року відмовилися друкувати інформацію про діяльність райради і райдержадміністрації, оскільки угоди на висвітлення діяльності не було укладено, а фінансування газети не було передбачено на поточний рік. А ще депутати хотіли відібрати в редакції половину приміщення. Хоча це суперечить Закону про реформування друкованих ЗМІ.

Але голова Кегичівської райради Лариса Стефанюк пролила своє світло на ситуацію, що виникла.

– Ми її звільнили через те, що вона не виконувала умови контракту та статуту. І за контрактом ми його могли достроково розірвати з нею і під час відпустки, і навіть на лікарняному, – стверджує Лариса Стефанюк. - Ірина Литвиненко за висвітлення діяльністості райради і райдержадміністрації просила нечувані гроші, яких просто у нас немає. А щодо того, що не було передбачено фінансування, так це її вина. У листопаді минулого року закінчилася програма газети, за якою ми виділяли гроші в 2015 році. А Ірина Литвиненко не надала нову програму, без якої ми не можемо фінансувати видання. Щодо приміщення, то в ньому було багато місця, яке не було зайнято редакцією, і ми хотіли його з розумом використовувати.

Але, незважаючи на це, Ірина Литвиненко налаштована серйозно і буде судитися з районною владою, до чого та, безпосередньо, готова.

Савелій Мякушко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта