В облраді розповіли, чим Харківщині пригодився польський досвід

13.02.2019 18:00 Суспільство
Фото:EtCetera Фото:EtCetera
Харківщина і Великопольський регіон Польщі співпрацюють у рамках ініціативи «Рівний – Рівному» програми «U-Lead з Європою».

Як повідомив голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, делегація Харківщини мала змогу побачити, як реалізується програма «Відновлення Великопольського села 2013-2020» та різноманітні місцеві конкурси, спрямовані на промоцію села та реалізацію туристичного потенціалу.

Серед них такі конкурси, як «Прекрасне Великопольське село», «Відновлення села – шанс для активних громад», «Наше село – наша спільна справа», «Кращий туристичний об’єкт на селі Великопольші», «Розвиток Агротуризму», «Кулінарна спадщина Великопольщі».

За словами Сергія Чернова, завдяки досвіду Великопольщі Харківщина внесла суттєві корективи для активізації місцевих ініціатив.

– Для вдосконалення обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» організовано навчання з написання проектів (14 виїзних семінарів, 6 вебінарів). Запроваджена нова категорія – проекти міжмуніципального співробітництва. В області укладено 30 договорів на реалізацію спільних проектів, 19 з яких взяли участь в обласному конкурсі, 11 – у державному. У конкурсі також започаткована номінація «Історико-культурна спадщина та розвиток туризму», реалізується 32 проекти на сільських територіях культурного та туристичного спрямування, – зазначив голова Харківської облради Сергій Чернов.

Загалом у 2018 році реалізувалося 238 проектів місцевих ініціативних груп на загальну суму 80,5 млн грн – 50 % співфінансування з обласного бюджету.

Читайте також: На Харківщині чотири райони лідирують у будівництві нових амбулаторій