В об’єднаних громадах Харківщини з’являться свої поліцейські

30.07.2019 16:51 Суспільство
Фото: Слобідський край Фото: Слобідський край
Своїм «шерифам» громади нададуть службове приміщення та житло.

Харківщина стала четвертою областю, яка приєдналася до проекту «Поліцейський офіцер громади». 30 липня представники 14 ОТГ регіону підписали меморандум про співпрацю з поліцією. Цей проект — наступний крок у провадженні реформи поліції.

Наразі на Харківщині близько 300 претендентів, які хочуть стати поліцейськими офіцерами громад. Попереду у них кілька місяців підготовки, а потім конкурс — оберуть лише 37 найкращих. Громада візьме на себе частину фінансової підтримки роботи такого поліцейського — виділить службове приміщення, оргтехніку, меблі, за необхідністю службове житло тощо. Зарплату (близько 13 тисяч гривень на старті) платитиме НПУ, службову автівку — Renault Duster — також надасть поліція.

Головне завдання поліцейського офіцера громади — орієнтуватися на потреби місцевого населення, підтримувати постійний контакт з жителями ОТГ, щоденно забезпечувати порядок на своїй території, своєчасно реагувати на проблеми громади та запобігати вчиненню правопорушень.

 — Обіцяю, що цих поліцейських ми не будемо залучати до патрулювання та інших невластивих функцій для дільничого офіцера поліції, — підкреслив очільник ГУ НП у Харківській області Валерій Сокуренко.

За його словами, 10 з 14 об’єднаних громад готові відкрити не тільки пункти для поліцейських громади, але й надати їм житло. Наприклад, у Пісочинській ОТГ ще до підписання меморандуму почали ремонт приміщення для поліцейського офіцера громади.

 — Пісочинська об’єднана громада включає вісім населених пунктів, а це понад 33 тисячі населення, тож сподіваємося, що для нашої громади буде передбачено шість поліцейських, — зазначив Пісочинський селищний голова Олег Чернобай. — Приміщення вже є. Ще до підписання меморандуму ми почали ремонтні роботи з його облаштування, вже витратили близько 200 тисяч гривень. Ще одне приміщення облаштуємо в Коротичанській сільраді. Шукаємо варіанти й зі службовим житлом, скоріше за все громада буде винаймати його для поліцейського.

Довідка. На Харківщині проект буде впроваджуватися на території Старосалтівської ОТГ, Коломацької ОТГ, Золочівської ОТГ, Великобурлуцької ОТГ, Мереф'янської ОТГ, Роганської ОТГ, Циркунівської ОТГ, Пісочинської ОТГ, Оскільської ОТГ, Малоданилівської ОТГ, Наталинської ОТГ, Малинівської ОТГ, Чкаловської ОТГ та Старовірівської ОТГ.

Читайте також: Усі подробиці рейдерської атаки на Валківщині

 

 

 

Автор: Юлія Шматченко

Теги: