В Україні запустили сайт про те, як зробити школи якісними

06.04.2021 16:19 Суспільство
Експерти планують розповісти учням, їх батькам і вчителям, якою має бути якісна школа та як кожен учасник освітнього процесу може допомогти закладу стати кращим. Про це повідомили 6 квітня в управлінні Державної служби якості освіти в Харківській області.

«Якісна школа – це середовище, у якому дитина щаслива» – з таким слоганом Державна служба якості освіти запустила інформаційну кампанію про систему забезпечення якості освіти в українських школах.

Кампанія створена в межах ініціативи «Система забезпечення якості освіти», яка впроваджується в рамках проєкту «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe).

Як пояснили в управлінні Державної служби якості освіти у Харківській області, інформкампанія має на меті донести батькам, учням, директорам шкіл, вчителям, а також громадам, якою має бути якісна школа та як нова система забезпечення якості освіти і кожен учасник освітнього процесу може допомогти закладу стати кращим. 

Читайте також: У Чугуївській громаді всіх школярів переводять на дистанційне навчання

– Якісна школа – це результат спільних зусиль усіх учасників освітнього процесу. Засновник школи створює умови для її сталого функціонування, директор дбає про якість освітньої діяльності та розвиток закладу, учителі знаходяться у постійному творчому пошуку для якісного навчання дітей, учні мотивовані навчатися, а батьки активно допомагають школі стати кращою. Саме це хоче актуалізувати Державна служба якості освіти через розпочату інформаційну кампанію, – пояснила начальник управління Державної служби якості освіти в Харківській області Світлана Вольянська.

У межах кампанії Державна служба якості освіти створила інформаційний ресурс qualityeducation.org.ua та анімовані відеоролики про те, що таке якісна школа та система забезпечення якості освіти, впровадженням якої займається Служба.

– Інформаційний ресурс про якісну школу допоможе всім учасникам освітнього процесу надати підтримку в розвитку закладу, об’єднати зусилля керівників, педагогів, батьків та громади задля якісної освіти дітей, що особливо важливо сьогодні в умовах дистанційного та змішаного навчання, – зазначила Світлана Вольянська.

Як зазначається на сайті, презентованому в рамках кампанії, поліпшити якість освітньої діяльності можна через самооцінювання або проходження інституційного аудиту – нової процедури зовнішнього оцінювання роботи школи, під час якого незалежні експерти оцінюють освітні та управлінські процеси.

Також на сайті про якісну школу Служба пропонує батькам низку прикладів, як вони можуть долучитися до покращення якості освіти в школі та допомогти директору розвивати школу.

Ролики інформаційної кампанії також можна переглянути на ютуб-каналі Служби.

Автор: Варвара Барська