У військовому виші викрито наркоторговців

23.05.2018 10:11 Суспільство
Фото: Главком Фото: Главком
Протягом двох років зловмисники розповсюджували наркотики серед харківських курсантів.

За повідомленням главку Національної поліції Харківщини, торговці через Інтернет купували психотропні речовини та наркотичні засоби, потім фасували їх та реалізовували курсантам. Викрили злочинну діяльність наркоторговців працівники відділу спецполіції в Харківській області спільно з відділом військової контррозвідки СБУ та під процесуальним керівництвом військової прокуратури Харківського гарнізону.

Встановлено близько десяти осіб – курсантів вишу, які купували наркотики для особистого вживання.

У рамках досудового розслідування правоохоронцями проведено низку санкціонованих обшуків, під час яких у одного з військовослужбовців вилучено наркотичні засоби та обладнання, пристосоване для вживання психотропних речовин. Окрім цього, вилучені чорнові записи щодо обліку придбаних та збутих наркотиків, а також отриманих грошей.

Організатору наркобізнесу повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Санкція даної статті передбачає до десяти років позбавлення волі. Наразі слідчі дії тривають.

Читайте також: Харківська область очолила рейтинг розвитку регіонів

Андрій Соха