Понад 100 тисяч дітей Харкова планують оздоровити цього літа

11.05.2018 14:30 Суспільство
Фото: happyholidays.net.ua Фото: happyholidays.net.ua
За час літніх канікул у пришкільних та позаміських таборах міста зможуть відпочити понад 109 тисяч харківських дітей.

Про це 11 травня повідомив директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Олексій Чубаров.

Він зазначив, що сьогодні в Харкові проживаю близько 117 тисяч дітей у віці від 7 до 17 років, таким чином, охопити різними формами оздоровлення та відпочинку цього року планується 93,6 % харківських дітей.


Цього літа в Харківській області працюватимуть 28 заміських таборів. Також три оздоровчі заклади будуть працювати на території міста в Лісопарку — табори «Факел», «Сонячний» і «Лісова казка», в яких планують оздоровити до 2 тисяч дітей.


Директор департаменту підкреслив, що пильна увага приділятиметься безпеці на території дитячих оздоровчих установ. Так, весь літній період контроль за протипожежною безпекою таборів здійснюватиме спеціальна комісія, до складу якої увійдуть представники Держспоживслужби, ДСНС та Національної поліції.

«Зараз представники відповідних служб проводять перевірку всіх таборів, де будуть перебувати діти. Без підписання акта готовності об'єкта до прийняття дітей ні в одне з оздоровчих закладів діти заїжджати не будуть. Тобто ми вживаємо всіх можливих заходів, щоб уникнути нещасних випадків на території дитячих таборів», - зазначив Олексій Чубаров.

Також він повідомив, що в 2018 році в місті працюватимуть 192 пришкільны табори з денною формою перебування, де відпочине понад 29 тисяч школярів. Ще один табір планується відкрити на базі Харківської школи-інтернату № 14, в якому зможуть відпочити 70 дітей. Крім того, в літньому оздоровчому режимі працюватимуть 223 дитсадки, в яких відпочиватимуть понад 45 тисяч дошкільнят.

За словами Олексія Чубарова, особливу увагу міська влада приділяє оздоровленню дітей пільгових категорій, які в тому числі знаходяться на диспансерному обліку в лікарнях, а також відпочинку обдарованих і талановитих дітей. Всього цього року в оздоровчих таборах всіх форм власності за бюджетні кошти зможуть відпочити більше 86 тис. дітей пільгових категорій, що становить 92 % їх загальної кількості.


Всього в 2018 році на оздоровлення та відпочинок дітей з міського бюджету Харкова виділяється 4 млн 468,6 тис. грн, у тому числі на придбання путівок до таборів і харчування дітей пільгових категорій.


Микола Мельник