Велике будівництво почнеться в Харкові вже у вересні

28.08.2015 10:40 Суспільство
Фото: kharkov.kp.ua Фото: kharkov.kp.ua
Зараз керівництво міста та метробудівники очікують отримання коштів з державного бюджету.

Метробудівники почнуть будівництво колії довжиною майже півтора кілометра на ст. м. "Перемога" вже з 1 вересня

Після того, як було повністю відновлено рух транспорту на перетині пр. Людвіга Свободи та пр. Перемоги, метробудівники активно розпочали роботи під землею. Також триває облаштування виходів зі станції.

Про це повідомила директор КП «Харківська дирекція будівництва метрополітену» Наталія Линник під час відвідання будівельного майданчика метро заступником Харківського міського голови Ігорем Тереховим.

«Підрядник заплатив аванс, десь в середині місяця поставлять рейки, і до кінця року верхню будову колії по двох тунелях буде виконано на 70-75%», - зазначила Наталія Линник.

Ведуться переговори щодо купівлі рухомого складу. Він не входить у вартість будівництва станції метро. Всього для цієї дільниці необхідно чотири склади, тобто 20 вагонів.

Зараз керівництво міста та метробудівники очікують отримання коштів з державного бюджету - повідомляє сайт Харківської міської ради 

«Була чітка обіцянка Кабінету Міністрів в особі Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка про те, що метрополітен ми будемо добудовувати на паритетних основах. Сьогодні, щоб це здійснити, Кабмін повинен виділити близько 100 млн грн », - зазначив Ігор Терехов.

Нагадаємо, що будівництво ст. м. «Перемога» поки ведеться тільки за рахунок коштів бюджету міста. У цьому році було виділено 119 млн грн. За умови стабільного фінансування станцію планують відкрити до Дня міста в 2016 році.

Роман Шупенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта