Велодорогу європейського зразка почали будувати в Харкові

21.04.2016 15:00 Суспільство
Фото: city.kharkov.ua Фото: city.kharkov.ua

Як розповіла директор проектної фірми Тетяна Поліванова, це пілотний проект для Харкова. Велодоріжка довжиною 7 км і шириною 3 м пролягатиме від перехрестя вул. Сумської та вул. Дерев'янко до Храму Святої цариці Тамари в П'ятихатках.

«У проекті враховані всі європейські норми і правила. Уздовж доріжки передбачені парковки і зупинки для відпочинку велосипедистів », - розповіла Тетяна Поліванова.

За словами головного інженера фірми-підрядника Романа Бондаренка, будівництво ведеться вже два тижні. Зараз виконуються підготовчі роботи, після чого розпочнеться асфальтування.

«Взимку доріжка замерзати не буде. Технології, які застосовуються в процесі будівництва, дадуть можливість користуватися цією велодоріжкою цілий рік. Також тут буде застосовуватися геотекстиль - матеріал, який запобігає проростанню кореневої системи», - повідомив Роман Бондаренко.

По обидва боки велодоріжки будівельники покладуть газон, при цьому зрізати дерева вздовж неї не будуть, - повідомили в прес-службі Харківської міської ради.

Микола Мельник

Автор: Менеджер сайта