Верховна Рада знизила податки для бізнесу на час воєнного стану

15.03.2022 17:34 Суспільство
15 березня Верховна Рада проголосувала за зміни до Податкового кодексу, які стосуються зниження податків для бізнесу, скасування акцизів на пальне та інших заходів у період воєнного стану в Україні.

Про це повідомляє видання РБК-Україна, яке своєю чергою посилається на народного депутата Ярослава Железняка.

В оригіналі законопроєкт № 7137д має назву «Про внесення змін до Податкового кодексу та інших законодавчих актів щодо дії норм на період воєнного стану».

— № 7137д  —  це додаткові податкові стимули для підтримки бізнесу під час війни. У тому числі скасування оподаткування пального та запровадження пільгового режиму для підприємців (2 % від обороту). Діє під час воєнного та надзвичайного стану, — пояснює депутат у своєму телеграм-каналі.

За документ проголосували 340 народних депутатів.

Читайте також: Громадам, у тому числі й Харківщині, які безплатно приймають переселенців, уряд відшкодує комунальні витрати

РБК-Україна розкриває більше деталей.

— Документ № 7137д передбачає фізичним особам та підприємствам з оборотом до 10 млрд грн виплачувати єдиний податок з обороту в обсязі 2 % податку, тобто зі звільненням від податку на прибуток, ПДВ та інших платежів, — пише видання.

Для ФОПів 1-ї та 2-ї груп виплата єдиного податку стає добровільною.

З важливого закон також передбачає зменшення ПДВ з 20 до 7 відсотків, скасування акцизу на пальне, звільнення споживачів від відповідальності перед кредиторами за протермінування виплат за споживацькими кредитами, обмеження щомісячної винагороди для держслужбовців 10-ма розмірами мінімальної зарплатні та звільнення від прибуткового податку особам, які постраждали від військової агресії росії.