Хто виграє від асоціації України й ЄС

22.05.2015 14:54 Суспільство
Фото: http://zn.ua/ Фото: http://zn.ua/
Німеччина підтримає Україну політично й економічно, але конфлікт на Донбасі потрібно вирішувати мирним шляхом. Озвучив в Харкові позицію своєї країни Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина в Донецьку Детлеф Вольтер.

- Асоціація буде корисна всім. У перспективі вигоду з цієї угоди можуть отримати всі сусіди України, в тому числі і Росія, - зазначив під час виступу на V міжнародному форумі «Україна - Європейський Союз: новий рівень кооперації» Детлеф Вольтер.

Свого часу Росія була проти вступу Польщі в НАТО, але поляки змогли вирішити конфліктне питання шляхом переговорів. Зараз вони дуже підтримують український народ.

- Для членства України в ЄС двері поки не закриті. Моя країна билася і б'ється за кожну кому на користь українців, - зазначив Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Станіслав Лукасік.
Поки питання членства залишається відкритим, Лукасік порекомендував українцям наповнювати суттю договір про Асоціацію, це допоможе модернізувати країну. Польський консул навів як приклад Туреччину, яка вже довгий час сподівається на членство в ЄС. Хоча це питання досі не вирішене, але завдяки реформам Туреччина стала лідером у своєму регіоні.

Наразі Угоду про Асоціацію України з ЄС ратифікували 20 країн-членів. 3 1 січня 2016 року цей договір повинен набрати повну силу. Зокрема, європейські партнери вважають, що  Східна Україна має величезний потенціал у сфері промисловості та сільського господарства.

Юлія Шматченко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта