Виділення зон для курців та некурців у кафе є безглуздим - експерт

14.12.2012 08:38 Суспільство
http://www.yugopolis.ru http://www.yugopolis.ru
За старим законом, який припиняє свою дію опівночі 16 грудня, не більше 50% площі закладу громадського харчування має бути відведено для обслуговування курців, інщі 50% - для відвідувачів, які не палять.

Але, як запевняють медики, на ділі цей поділ не працює.

- Для багатьох токсичних речовин є поріг, тобто є певна безпечна для організму людини доза. Порогу для тютюнового диму не існує і будь-яка найменша частина, навіть нано-молекула буде шкодити організму, - стверджує керівник відділу боротьби з неінфекційними захворюваннями Бюро ВООЗ в Україні Наталія Король. - Тому з медичної точки зору ніякого поділу приміщення навпіл — для курців і некурців — бути не може. Крім того, жодна навіть найпотужніша вентиляційна система не здатна очистити повітря на 100% від тютютну, щоб воно стало безпечним для людини.

Головними пасивними курцями є співробітники ресторанів. Тисячі офіціантів і барменів проводять на своєму робочому місці не менше восьми годин за зміну. Увесь цей час вони дихають тютюновим димом, наслідки чого відчувають уже на другий-третій рік роботи: починаються проблеми із зором, диханням і так далі.

Юлія Горобець

Джерело: SLK
Автор:
Администратор сайта