Виділення зон для курців та некурців у кафе є безглуздим - експерт
Але, як запевняють медики, на ділі цей поділ не працює.
- Для багатьох токсичних речовин є поріг, тобто є певна безпечна для організму людини доза. Порогу для тютюнового диму не існує і будь-яка найменша частина, навіть нано-молекула буде шкодити організму, - стверджує керівник відділу боротьби з неінфекційними захворюваннями Бюро ВООЗ в Україні Наталія Король. - Тому з медичної точки зору ніякого поділу приміщення навпіл — для курців і некурців — бути не може. Крім того, жодна навіть найпотужніша вентиляційна система не здатна очистити повітря на 100% від тютютну, щоб воно стало безпечним для людини.
Головними пасивними курцями є співробітники ресторанів. Тисячі офіціантів і барменів проводять на своєму робочому місці не менше восьми годин за зміну. Увесь цей час вони дихають тютюновим димом, наслідки чого відчувають уже на другий-третій рік роботи: починаються проблеми із зором, диханням і так далі.
Юлія Горобець