Військових Харківщини викликають на збори

04.08.2016 12:50 Суспільство
У Харківській області будуть залучати на збори тих військовослужбовців, які пройшли службу в 92 ОМБР та у 25-й парашутно-десантній бригаді.

Згідно з планом Генштабу, на вересень заплановані навчальні збори низки частин. Збори будуть проходити у Чернігівській області на загальновійськовому полігоні. Харківська область має привезти близько 600 військовозобов’язаних.

- Це звичайні навчальні збори, які тривають 10 діб, плюс дві доби на дорогу. Зараз військкомати оповіщають військовозобов’язаних. На них на період проходження зборів поширюються всі соціальні гарантії: безкоштовна дорога, проживання та харчування, добові, - розповів військовий комісар Харківської області Юрій Калгушкін.

За його словами, військовозобов’язаним, що працюють, буде виплачена середня зарплата за 12 днів. Керівники підприємств, на яких працюють військові, подають відомості у військкомат про середню зарплату за два місяці, і військкомати будуть компенсувати цю суму. Ті, хто перебуває на обліку у центрах зайнятості, також отримають компенсацію. Щодо непрацюючих, які не стоять на обліку в центрах занятості, з розрахунку мінімальної середньої зарплати їм буде виплачена грошова компенсація за 12 діб плюс добові. 

- Після проходження зборів всі військовозобов’язані повертатимуться додому, їх довезуть назад безкоштовно. Це не мобілізація і не призов на військову службу, не контракт, - наголосив Юрій Калгушкін.  

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта