Виконавців низки гучних диверсій затримали у Харкові (ФОТО)

02.06.2015 11:11 Суспільство
фото прес-служби СБУ фото прес-служби СБУ
Як повідомили в прес-центрі СБУ, 30-31 травня в Харкові затримали трьох громадян України, які були завербовані спецслужбами Російської Федерації.

Диверсанти, завербовані російськими спецслжбами для вчинення терактів на території Харківщини, пройшли підривну підготовку у спецтаборі ГРУ на території Краснодарського краю. Їх затримали співробітники СБУ разом із бійцями спецпідрозділу «Альфа».

Терористи підозрюються в причетності до скоєння дев’яти резонансних злочинів. Зокрема, за інформацією СБУ, саме вони підірвали залізничну колію біля станції «Новожаново» Південної залізниці, спробували підірвати цистерни зі скрапленим газом поблизу селища Безлюдівка, обстріляли з реактивних вогнеметів будівлі об’єднаного райвійськкомату Орджонікідзевського і Фрунзенського районів Харкова, а також офіс волонтерської організації по вул. Лебединській у вересні минулого року.

  

У зловмисників вилучено снайперські гвинтівки «Винторез» та СВД, реактивний вогнемет МРО-А, автомати Калашникова, пістолети Макарова, безшумний пістолет 6П9, близько двох тисяч набоїв різного калібру, підствольні гранатомети, міни, тротил та пластид загальною вагою понад вісім кілограм, більше 80 гранат різних модифікацій, 240 детонаторів та інше підривне обладнання. Зброю для здійснення терористичних актів диверсанти отримали від представників ГРУ ГШ РФ.

Зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст. 113 (диверсія), ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Нагадаємо, що наприкінці квітня та на травневі свята СБУ затримала понад два десятки спільників диверсантів − членів терористичних організацій «Оплот» та «Харківські партизани», причетних до дестабілізації ситуації в регіоні.

Тетяна Огородня

Джерело: прес-центр СБУ
Автор: Администратор сайта