Випробування снігом: що відбувається на дорогах Харківщини

11.02.2020 11:30 Суспільство
Фото: kh.dsns.gov.ua Фото: kh.dsns.gov.ua
Синоптики попереджують, що слідом за цим циклоном прийде новий.

У ніч на 11 лютого на Харківщину з боку Полтавської області зайшов циклон. Якщо спочатку це був слабкий сніг, то вже о 5:00 — сніг із сильним поривчастим вітром. За прогнозами синоптиків, сильний вітер буде впродовж дня — південно-західний, 15-20 м/с, температура від -2°С до +2°С, на дорогах місцями ожеледиця.

За повідомленням дорожників, через сильний вітер протягом ночі на автомобільних шляхах відкладалися снігові перемети. Снігоприбиральна техніка працювала в усіх райавтодорів та ДРП. Особлива увага приділялася маршрутам з найбільшою інтенсивністю руху та аварійно небезпечним ділянкам (спуски, підйоми) на автомобільних дорогах державного значення. Проїзд дорогами загального користування державного значення Харківської області забезпечено.

Фото: kh.ukravtodor.gov.ua

Зараз на державних дорогах області працює 115 одиниць спецтехніки, задіяно 160 робітників. Робота спрямована на очищення проїзної частини, ліквідацію снігових переметів та ожеледиці на дорогах. Уночі на обробку покриття використано 314 м3 піщано-соляної суміші та 105 т технічної солі.

На дорогах місцевого значення у водіїв виникають проблеми з рухом. Їм на допомогу приходять рятувальники. Так, у селищі Савинці Балаклійського району водії автівок Daewoo Lanos та ВАЗ-2106 не могли самостійно виїхати із замету. ДСНСники автомобілем підвищеної прохідності витягли автівки на ділянку дороги, де вони змогли далі рухатись самостійно. Також рятувальники Коломацького району витягли з кювету легковий автомобіль Nissan.

За прогнозом синоптиків, циклон вийде з області близько 23-ї години. А вже 12 лютого, близько 3-ї години, зайде новий циклон. У ніч з 11 на 12 лютого температура повітря становитиме 0°С... -1°С.

Читайте також: Кращу шайбу січня в чемпіонаті України закинув харківський хокеїст — ВІДЕО

Автор: Андрій Соха